Loading...

Nieuws

Home » Nieuws

393. Hot, hotter, hotst


Iedere organisator van een openlucht-event hoopt op mooi weer, maar TE mooi weer is ook weer niet goed. De Dam tot Damloop startte met een mooi najaarszonnetje, maar ’s middags liep de temperatuur flink op. De organisatie wilde geen risico’s nemen en liet de laatste 4.000 van de 46.000 (!) deelnemers niet meer van start gaan. Alle 14 SOC-cers waren toen al onderweg of al veilig binnen na 10 Engelse mijlen van Amsterdam naar Zaandam. Anja en Leo ontweken de warmte en liepen de avond ervoor de Damloop by Night.
392. Laatste Amerongse Berg 2019?


SOC is “Hardlopen en meer”, waaronder zo af en toe een ritje op de fiets. Omdat de fiets binnenkort de schuur in gaat, profiteerden Eric en Johan vandaag nog even van het fantastische weer. Voor de laatste keer in 2019 een rondje Amerongse Berg, met appeltaart met slagroom op een terras bij de molen van Wijk bij Duurstede.

391. Tussen Mickey Mouse en Pluto


Gabrielle had zondag 22 september een mooie plek uitgekozen voor haar debuut op de halve marathon: kriskras door het park langs alle Disney figuren van Euro Disney Parijs. De wekker moest wel vroeg worden gezet want de start was al om 7.00 uur. Na afloop een dikverdiende supermedaille.

390. Fartlek is wel leuk !


Een fartlek (Zweeds voor ”spelen met snelheid”) is een training waarbij je speels met je loopsnelheid omgaat. Je verhoogt of verlaagt je tempo wanneer je maar zin hebt. Zaterdagochtend was de SOC-weekendtraining in de vorm van een fartlek. De gezamenlijke conclusie na afloop: een fartlek is wel leuk !


389. 7x Lekbrug Vianen


Zondagochtend 15 september SOC-heuveltraining op locatie. Start- en finish dit keer het kantoor van Geertje in Vianen. De NYCM-lopers vertrokken om 7.30 uur voor 180 minuten langzame duurloop met 7x de Lekbrug. De andere SOC-cers sloten halverwege aan voor 16 km. We mochten niet harder dan 6.00 min per kilometer te lopen, anders kreeg je een strafpunt. De definitieve “verliezer” is nog niet bekend, maar moet voor de volgende weekendtraining iets lekkers bakken. Vandaag hadden we ook al appeltaart, terwijl het niet eens de herstelweek is 🙂388. SOC-najaarskalender is uit!


Voor het najaar 2019 staan weer vele events op het programma. Als je mee wilt doen, schrijf dan je naam op het grote bord bij Body Business en/of meld je bij ons aan. Wij voegen je dan toe aan de SOC-event-app zodat we gezamenlijk naar zo’n event kunnen toe trainen/leven.

387. Plensbuien in Bunnik


Bunniks Mooiste op zaterdag 7 september sloeg dit jaar niet op het mooie weer. De lopers kregen diverse regenbuien over zich heen. De regenbogen die daarna ontstonden als de zon weer scheen zorgden wel voor mooie plaatjes. SOC was ruim vertegenwoordig, op zowel de 6 km als 12 km. En HET bewijs is geleverd dat mannen lijden aan zelfoverschatting: de 3 SOC-jongens op de 12 km hadden allen een veel groter verval (gemiddeld ruim 1 minuut) dan de 7 SOC-meisjes (gemiddeld 7 seconden). Johan ter Schegget liep zondagochtend de Urban Trail in Utrecht en had geen last van de regen.


386. We zijn weer begonnen !


Maandag 2 september de start van de reguliere SOC-trainingen. De opkomst bij de eerste trainingen was enorm, we misten alleen Gerry. Zij neemt even gas terug vanwege een longontsteking opgelopen van tijdens de vakantie. Gelukkig hebben we een mooie groep trainers die ervoor zorgen dat alle trainingen gewoon doorgaan. Het is snel donker, de gele hesjes moeten weer uit de kast.

385. Warme Veluwse trailrun


Zaterdag 31 augustus de laatste echt warme dag? Ilonka, Irma en Marieke mochten nog een keer afzien in de zon tijdens de Veluwse trailrun. Een prachtig parcours, 25 km, wel pittig en een lekkende camelbag die een zeiknatte broek veroorzaakte hielp niet mee maar hield de boel wel koel 🙂

384. Laatste vakantiekilometers


De “frustratie” van menig vakantie vierende hardloper: “Waar vind ik een vlak en veilig rondje?” Als je dat niet kan vinden, dan zit er maar een ding op: op de hardloopband. Wel een mooi uitzicht! Een groepje NYCM-runners had meer geluk. Zij sloten aan bij de eerste gezamenlijke Rijnmond-Marathonreizen training langs de Rotte. Zo vlak als een duppie. En soms vraagt een bekende local tijdens de vakantie of hij met jou op de foto mag 🙂


70. Goed bezochte duurloop / Bergrace by night

20161105_zaterdag_duurloop_1
Vanochtend verzamelden ruim 15 lopers op de Emmaweg voor de SOC-weekendtraining. Dit keer een duurloop van anderhalf uur.
Patrick had vrijdagavond zijn weekendtraining al gedaan. Hij stond aan de start bij de Bergrace by Night; een sfeervolle nachtloop over bijna 12 km, met de start in Wageningen en de finish via een mooie klim bij Ouwehands Dierenpark Rhenen.
20161105_zaterdag_duurloop_220161104_bergrace_by_night_120161104_bergrace_by_night_2

69. Zonnige herfstdag naar het bos . . . OF . . .

20161030_steppen_schalkwijksen_1
Zonnige herfstdag naar het bos … OF … huur een step bij Soesenzo Outdoor Challenge en ga er sportief op uit !
Carmen, Michelle, Claudia en Yke gingen jullie gistermiddag voor en zijn zeker van plan om op herhaling te gaan. Ook iets voor jou? Klik hier voor de mogelijkheden om een of meerdere van onze 12 kickbikes te huren.
20161030_steppen_schalkwijksen_3
kickbike-sport-g4

68. Heuveltraining Schalkwijksebrug

foto_2
Zondag 20 november is de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ter voorbereiding daarop waren we vanochtend in de Houtense `heuvels`. Rondom de Schalkwijksebrug liepen we op verschillend manieren hellinkje op en af, met tussendoor stukjes vlak om te herstellen. Wil jij ook nog een keer in de heuvels trainen? Zondagochtend 13 november gaan we naar de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwegein (N408).
foto_1foto_3foto_4

67. SOC 1 en SOC 2 samen over streep tijdens Pheidippidesloop

mini-pa295663_bewerkt
Qua weer hadden we het zaterdag 29 oktober niet beter kunnen treffen tijdens de jaarlijkse Pheidippidesloop in Utrecht. In het zonnetje stonden in totaal bijna 70 teams van 7 lopers aan de start van deze estafette-marathon. Ook SOC was goed vertegenwoordigd met 2 teams. Runnersworld Utrecht won in een tijd van 2.32.22. Wij deden er een uur langer, we waren goede middenmotors, maar hadden wel meer fun onderweg 🙂 Volgend jaar doen we weer mee, en dan willen we eindelijk de voor ons magische grens van 3.30 doorbreken!
mini-img_7916mini-pa295644mini-pa295647mini-pa295674_bewerkt

66. Finale Plank Challenge

img_7602
Afgelopen woensdag 19 oktober was de grote finale van de plank challenge. In 30 dagen tijd zijn velen van ons aan het planken geslagen, beginnend van 20 seconden tot uiteindelijk 5 minuten. Het was kreunen, steunen, trillen, maar vooral doorzetten. Op naar de volgende challenge.
img_7328img_7537
img_7640img_7659img_7857

65. SOC-en-zopie in herstelweek

mini-20161017_img_7853-kopie
Deze week is het weer herstelweek, waarin de trainingen traditioneel worden afgesloten met SOC-en-zopie bij Body Business. De vele maandag-avondlopers wisten in de herfstvakantie wel raad met onder andere het zelf gebakken bananenbrood.

64. Landgoed Twente duo-marathon / Amsterdam halve marathon

2016-10-16-photo-00003454
In dit weekend ook weer halve marathons. Zaterdag 15 oktober was Carmen actief in de Landgoed Twente duo-marathon. Samen met een vriendin combineerden ze lopen en fietsen terwijl ze onderweg mochten genieten van streek-lekkernijen.
Een dag later stonden Sander en Roy aan de start in de halve marathon van Amsterdam. In de hoofdstad liepen zo onder mooie omstandigheden naar prachtige tijden, Roy zelfs 1.35.
20161016_amsterdam_halve_roy_sander

63. Maliebaanloop in de zon

mini-img_7803
Twee weken gelden bij de Singelloop was het nog koud en nat, maar zondagmiddag 16 oktober was het weer lekker warm en zonnig. In Utrecht rondom de Maliebaan en door het Wilheminapark was het goed vertoeven, zowel voor de SOC-lopers als de aanhang. Op de 6 km en 10 km werden mooie tijden gelopen.
img_7819

62. SOC loopt (halve) marathon Eindhoven

mini-img_7737
Vandaag, zondag 9 oktober, was het de beurt aan Esther en Peter voor hun 42 km. In Eindhoven waren de omstandigheden ideaal. Esther vertrok snel, maar zag Peter na ruim 30 km toch voorkomen, en die ging voor een negatieve split (eerste helft in 2.04, tweede helft in 2.03). Esther liep de laatste 2 km wel weer sneller dan hem, en finishte in haar debuut-marathon net onder de 4.15. Super-tijden, beiden gefeliciteerd!
SOC was ook nog op de halve marathon actief. Met zijn vijf-en samen uit samen thuis 🙂
img_7750img_7747img_7752img_7756img_7758img_7761

61. Helling op en af tijdens krachtweek

mini-img_7709
Deze week waren een aantal SOC-trainingen in het kader van de krachtweek. Naast de krachtoefeningen op de Iron Qube waren tijdens het lopen diverse series heuveltrainingen ingebouwd. De helling bij Telstar blijft daarbij een mooie plek om aandacht te besteden aan de techniek bij zowel het stijgen als dalen. Het was intensief en pittig, maar de meesten vonden het gelukkig wel leuk en nuttig. Op naar de week van de uithouding!

Willen is kunnen, ga de uitdaging aan!

MELD JE NU AAN