Loading...

Nieuws

Home ยป Nieuws

349. Alleen uit, samen thuis


Vandaag kon Demi laten zien dat ze op de goede weg is voor haar marathondebuut in de NYCM-2019. We zouden ook de CPC in Den Haag gaan doen maar die werd in maart afgelast vanwege harde wind. De start van de halve van Leiden was vanochtend al om 10.00 uur, en het was best lekker loopweer. Demi liep voor het eerst onder de 2 uur, een dik PR. Maar wat wil je met je moeder Gerry als haas. Johan kwam ook gelijktijdig over de finish, zijn beweegtijd zat ook onder de 2 uur, maar hij kreeg een “tijdstraf” omdat hij 5 minuten eerder over de startstreep was gegaan. Na afloop – bijna traditie – appeltaart bij familie.

348. Sportivio activio


Vandaag, zaterdag 18 mei, weer een grote variatie aan sportactiviteiten. Patrick en Anja hadden de wekker al vroeg gezet voor de start van een wandeltweedaagse (2×40 km) vanuit Beek-Ubbergen. De eerste dag zit erop, morgen weer veel succes! Linda en Anja waren actief in de Muddy Angel Run in Amsterdam. Nog geen twee weken na de Koning van Spanje trail hadden Marieke en Irma hun trail-schoenen weer uit de kast gehaald. Dit keet iets dichter bij huis voor een amazing trail over de Utrechtse Heuvelrug.347. Moederdag = modderdag


Zondag 12 mei 2019, moederdag. Maar voor Ab, Lieke en de kids werd het modderdag. Ze deden mee aan de Strong Viking Family Run in Amsterdam. Dichter bij huis was het ook aan ploeteren voor Jos tijdens de Obstacle Run bij Down Under. De actiefoto’s hiervan zijn nog onderweg.

346. Welke kant moet ik op?


Wij bezoeken regelmatig loopevents, en verbazen ons er soms over dat een wegafzetter soms niet weet van welke kant de lopers komen … Meestal gaat het gelukkig wel goed, maar in Utrecht tijdens de kwart-marathon was het helaas weer raak. Chaos op en NAAST het parcours. Rudy en Geertje hadden er het minste last van, en trainden beiden weer 21 km voor de NYCM. Tanja wilde 10 km, maar kwam uiteindelijk op 15 km uit. Je kan dus meer dan je denkt ! En Johan “DID IT” maar ook meer dan 10 km.


345. KLM Urban Trail Rotterdam


In maart stonden Patrick en Anja al aan de start van de KLM Urban Trail in Amsterdam, en vandaag reisden ze af naar Rotterdam. Een vernieuwd parcours langs o.a. het Nieuwe Luxor Theater, de Erasmusbrug, de Maastunnel en de ss Rotterdam. Op naar Zwolle op 19 mei voor de volgende trail uit deze serie?344. In het hol van de leeuw ๐Ÿ™‚


Temperatuur: 14 graden, tijdstip: 14.14 uur, afstand: 14 km. Oftewel de Johan Cruyff Legacy 14K Run. Voor het geval Niels de klap van de uitschakeling in de Champions Leaque nog niet te boven was, ging Feyenoord-fan Gerry met hem mee. Samen met bijna 1.900 anderen liepen ze zaterdag 11 mei van het Olympisch Stadion naar de Johan Cruyff ArenA, aangemoedigd door onder andere Mister Ajax himself Sjakie Swart en Danny Cruyff.


343. Up and down the hills


Het 2e special-event-2019 van SOC zit erop, en wat voor event! Vorig jaar rond de Kerst besloten 15 SOC-cers om in te schrijven voor oudste trail van Nederland, de Koning van Spanje in Zuid-Limburg over 12-22-43 km. Sommigen hadden een beetje geoefend op de Utrechtse heuvelrug en/of een viaduct, en dat hebben we geweten. Geen meter vlak rondom Gulpen. Dat betekende meestal de 2e helft van de klim wandelen, we waren niet de enigen. Maar trailrunners vinden tijd minder belangrijk: genieten van natuur en uitzichten, elkaar moed inpraten en finishen, daar gaat het om. Het weer viel uiteindelijk ook mee, die paar hagelbuitjes onderweg maakten het plaatje compleet. Spijt hadden we dus zeker niet. Volgend jaar de Ultimate?


342: Voorproefje


Deze week hersteltraining bij SOC. Dit keer had de donderdag-avond groep de mazzel dat het overmorgen Koningsdag is, en daar moest natuurlijk op gedronken worden tijdens de herstelborrel. Een toast Oranjebitter op Willem Alexander.

341. Linieloop-training op locatie


Dinsdagavond was al weer de 3e training voor de Linielopers. Dit keer op locatie in Schalkwijk: vertrek vanaf Jonkheer De Ram. Vanaf hier is het maar een paar kilometer naar het Verdronken Bos, dus daar moesten we natuurlijk even naar toe. Volgende week dinsdag weer een start in Houten: hersteltraining + afsluitend herstelborrel.

340. Lustrum Kasteelloop


Tweede Paasdag was ook weer de traditionele Kasteelloop De Halve van de Haar. Familie De Klijn liep 3 x 5 km, en Sacha waagde zich met succes aan de dubbele afstand 10 km. Voor diverse SOC-lopers betekende dit event in 2016 overigens een debuut op de halve marathon.

70. Goed bezochte duurloop / Bergrace by night

20161105_zaterdag_duurloop_1
Vanochtend verzamelden ruim 15 lopers op de Emmaweg voor de SOC-weekendtraining. Dit keer een duurloop van anderhalf uur.
Patrick had vrijdagavond zijn weekendtraining al gedaan. Hij stond aan de start bij de Bergrace by Night; een sfeervolle nachtloop over bijna 12 km, met de start in Wageningen en de finish via een mooie klim bij Ouwehands Dierenpark Rhenen.
20161105_zaterdag_duurloop_220161104_bergrace_by_night_120161104_bergrace_by_night_2

69. Zonnige herfstdag naar het bos . . . OF . . .

20161030_steppen_schalkwijksen_1
Zonnige herfstdag naar het bos … OF … huur een step bij Soesenzo Outdoor Challenge en ga er sportief op uit !
Carmen, Michelle, Claudia en Yke gingen jullie gistermiddag voor en zijn zeker van plan om op herhaling te gaan. Ook iets voor jou? Klik hier voor de mogelijkheden om een of meerdere van onze 12 kickbikes te huren.
20161030_steppen_schalkwijksen_3
kickbike-sport-g4

68. Heuveltraining Schalkwijksebrug

foto_2
Zondag 20 november is de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ter voorbereiding daarop waren we vanochtend in de Houtense `heuvels`. Rondom de Schalkwijksebrug liepen we op verschillend manieren hellinkje op en af, met tussendoor stukjes vlak om te herstellen. Wil jij ook nog een keer in de heuvels trainen? Zondagochtend 13 november gaan we naar de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwegein (N408).
foto_1foto_3foto_4

67. SOC 1 en SOC 2 samen over streep tijdens Pheidippidesloop

mini-pa295663_bewerkt
Qua weer hadden we het zaterdag 29 oktober niet beter kunnen treffen tijdens de jaarlijkse Pheidippidesloop in Utrecht. In het zonnetje stonden in totaal bijna 70 teams van 7 lopers aan de start van deze estafette-marathon. Ook SOC was goed vertegenwoordigd met 2 teams. Runnersworld Utrecht won in een tijd van 2.32.22. Wij deden er een uur langer, we waren goede middenmotors, maar hadden wel meer fun onderweg ๐Ÿ™‚ Volgend jaar doen we weer mee, en dan willen we eindelijk de voor ons magische grens van 3.30 doorbreken!
mini-img_7916mini-pa295644mini-pa295647mini-pa295674_bewerkt

66. Finale Plank Challenge

img_7602
Afgelopen woensdag 19 oktober was de grote finale van de plank challenge. In 30 dagen tijd zijn velen van ons aan het planken geslagen, beginnend van 20 seconden tot uiteindelijk 5 minuten. Het was kreunen, steunen, trillen, maar vooral doorzetten. Op naar de volgende challenge.
img_7328img_7537
img_7640img_7659img_7857

65. SOC-en-zopie in herstelweek

mini-20161017_img_7853-kopie
Deze week is het weer herstelweek, waarin de trainingen traditioneel worden afgesloten met SOC-en-zopie bij Body Business. De vele maandag-avondlopers wisten in de herfstvakantie wel raad met onder andere het zelf gebakken bananenbrood.

64. Landgoed Twente duo-marathon / Amsterdam halve marathon

2016-10-16-photo-00003454
In dit weekend ook weer halve marathons. Zaterdag 15 oktober was Carmen actief in de Landgoed Twente duo-marathon. Samen met een vriendin combineerden ze lopen en fietsen terwijl ze onderweg mochten genieten van streek-lekkernijen.
Een dag later stonden Sander en Roy aan de start in de halve marathon van Amsterdam. In de hoofdstad liepen zo onder mooie omstandigheden naar prachtige tijden, Roy zelfs 1.35.
20161016_amsterdam_halve_roy_sander

63. Maliebaanloop in de zon

mini-img_7803
Twee weken gelden bij de Singelloop was het nog koud en nat, maar zondagmiddag 16 oktober was het weer lekker warm en zonnig. In Utrecht rondom de Maliebaan en door het Wilheminapark was het goed vertoeven, zowel voor de SOC-lopers als de aanhang. Op de 6 km en 10 km werden mooie tijden gelopen.
img_7819

62. SOC loopt (halve) marathon Eindhoven

mini-img_7737
Vandaag, zondag 9 oktober, was het de beurt aan Esther en Peter voor hun 42 km. In Eindhoven waren de omstandigheden ideaal. Esther vertrok snel, maar zag Peter na ruim 30 km toch voorkomen, en die ging voor een negatieve split (eerste helft in 2.04, tweede helft in 2.03). Esther liep de laatste 2 km wel weer sneller dan hem, en finishte in haar debuut-marathon net onder de 4.15. Super-tijden, beiden gefeliciteerd!
SOC was ook nog op de halve marathon actief. Met zijn vijf-en samen uit samen thuis ๐Ÿ™‚
img_7750img_7747img_7752img_7756img_7758img_7761

61. Helling op en af tijdens krachtweek

mini-img_7709
Deze week waren een aantal SOC-trainingen in het kader van de krachtweek. Naast de krachtoefeningen op de Iron Qube waren tijdens het lopen diverse series heuveltrainingen ingebouwd. De helling bij Telstar blijft daarbij een mooie plek om aandacht te besteden aan de techniek bij zowel het stijgen als dalen. Het was intensief en pittig, maar de meesten vonden het gelukkig wel leuk en nuttig. Op naar de week van de uithouding!

Willen is kunnen, ga de uitdaging aan!

MELD JE NU AAN