Loading...

Nieuws

Home ยป Nieuws

448. Virtual Roparun


PINKSTER-weekend = ROPARUN-weekend. Maar helaas niet dit jaar, ook gecanceled vanwege corona. Team 342 Soesenzo ging zaterdagochtend 30 mei wel op pad voor een loop-fiets-step-training. Gezamenlijk legden ze (bijna) 520 km af, gelijk aan de afstand van Parijs naar Rotterdam. De vaak lange sliert van de karavaan was een mooi gezicht. Na afloop nog even een groepsfoto in de nieuwe gele shirts. Door de 1,5 meter onderlinge afstand was die toch heel anders als de vorige groepsfoto op een heuvel in Parijs. Als aandenken voor iedereen nog een T-glas, op naar een herkansing in 2021


447. Ruim 100 km


Binnen de fiets-afdeling van SOC zijn er serieuze plannen om volgend jaar de Marmotte te fietsen. Vrijdag 22 mei werd vast een voorproefje genomen op de Utrechtse Heuvelrug: al 59% van de afstand (103 van de 174 km), maar pas 9% van de hoogtemeters van de Marmotte (438 van de 5.000 m). Ook de ladies maakten deze week weer de nodige kilometers, alleen iets minder ver.

446. Early in the morning


Hemelvaartsdag is niet voor (uit)slapers. Om 5.00 uur stonden 9 kickbikes klaar voor een steptraining van 26 km, en om 5.30 uur ging ook een groepje op pad voor een dauw-looptraining. Het werd een warme zomerse dag, maar ’s ochtends vroeg was het nog lekker rustig op de weg, dus afstand houden was geen probleem. Na afloop helaas een gezamenlijk traditioneel ontbijt, maar gelijk naar huis met een To go ontbijtje.


445. Joepiedepoepie


Sinds 11 mei mogen we gelukkig weer in groepsverband buitensporten. Op basis van onder andere richtlijnen van de gemeente hebben we een SOC-protocol “Verantwoord sporten in Coronatijd” opgesteld, en maandag 18 mei was het zover. Voldoende onderlinge afstand houden was in het begin best even wennen, zeker voor de gezelligste buitensportclub van Houten. Maar gelukkig ging het best goed. Laten we daar zorgvuldig mee om blijven gaan en elkaar erop aanspreken!


444. Hardloopschoenen ingelopen


Dit keer mochten de lopers zelf hun creatieve kunsten vertonen en een rondje ontwerpen. We kregen een aantal mooie inzendingen, en kozen die van Pieter uit voor zondag 17 mei. Een gevarieerd parcours, hoogtemeters (start en finish op de Vijfwalbrug), lange rechte stukken voor de kilometervreters en bochtentechniek tijdens het veter strikken. Straten waar we normaal gesproken niet lopen, maar Castellum zorgde nu voor mooie details.


443. Lang leve de vrijheid


Vandaag wilden we uitbundig 75 jaar vrijheid vieren, maar helaas door de corona-maatregelen weinig vrijheid. Dit keer moesten de lopers zelf ontdekken welke figuur was uitgepijld. Finish op de Emmaweg, waar de lopers geen flauw idee hadden wat voor vorm ze hadden gelopen. Er waren wat vreemde varianten, maar de meesten kwamen toch op “vrijheid” uit.
442. Geen lintjesregen, wel kroontjes


Op Koningsdag 2020 was het super mooi weer, maar helaas vanwege corona weinig te beleven, geen festivals of andere activiteiten. Daarom het stoepkrijt maar weer gepakt en een mooi rondje uitgepijld. Tientallen volgden het parcours harldopend, wandelend, steppend of fietsend, en verdienden daarmee een eigen kroontje.


441. Madrid ook gecanceld


Het laatste weekend van april zouden 8 SOC-cers de halve marathon van Madrid lopen, maar ook zij moesten thuis blijven. Enkelen van hen schreven daarom maar in voor de Virtual Run, lopend of steppend, en krijgen over een paar weken een medaille thuisgestuurd.

440. Vermoeide voeten niet virtueel


Op de bucketlist van Johan en Gerry staat nog steeds de meerdaagse Incatrail in Peru. Of het er ooit nog van komt, geen flauw idee. Zaterdag 25 april deden ze in ieder geval een voorproefje tijdens de ruim 42 km lange Virtual Incatrail. Na afloop van die marathon-afstand waren hun voeten flink beurs en was de vermoeidheidspijn helaas niet virtueel.439. Oranjebitter op afstand


Geen gezamenlijke herstelborrels deze week bij Body Buisiness, maar wel een afhaal-service van bananenbrood en andere lekkernijen op de Koningin Emmaweg. Velen kwamen langs op een van de vier trainingsmomenten, en praten op “minimaal 1,5 meter afstand” even bij met elkaar. Op de donderdag voor Koningsdag traditioneel een toost met Oranjebitter.70. Goed bezochte duurloop / Bergrace by night

20161105_zaterdag_duurloop_1
Vanochtend verzamelden ruim 15 lopers op de Emmaweg voor de SOC-weekendtraining. Dit keer een duurloop van anderhalf uur.
Patrick had vrijdagavond zijn weekendtraining al gedaan. Hij stond aan de start bij de Bergrace by Night; een sfeervolle nachtloop over bijna 12 km, met de start in Wageningen en de finish via een mooie klim bij Ouwehands Dierenpark Rhenen.
20161105_zaterdag_duurloop_220161104_bergrace_by_night_120161104_bergrace_by_night_2

69. Zonnige herfstdag naar het bos . . . OF . . .

20161030_steppen_schalkwijksen_1
Zonnige herfstdag naar het bos … OF … huur een step bij Soesenzo Outdoor Challenge en ga er sportief op uit !
Carmen, Michelle, Claudia en Yke gingen jullie gistermiddag voor en zijn zeker van plan om op herhaling te gaan. Ook iets voor jou? Klik hier voor de mogelijkheden om een of meerdere van onze 12 kickbikes te huren.
20161030_steppen_schalkwijksen_3
kickbike-sport-g4

68. Heuveltraining Schalkwijksebrug

foto_2
Zondag 20 november is de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ter voorbereiding daarop waren we vanochtend in de Houtense `heuvels`. Rondom de Schalkwijksebrug liepen we op verschillend manieren hellinkje op en af, met tussendoor stukjes vlak om te herstellen. Wil jij ook nog een keer in de heuvels trainen? Zondagochtend 13 november gaan we naar de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwegein (N408).
foto_1foto_3foto_4

67. SOC 1 en SOC 2 samen over streep tijdens Pheidippidesloop

mini-pa295663_bewerkt
Qua weer hadden we het zaterdag 29 oktober niet beter kunnen treffen tijdens de jaarlijkse Pheidippidesloop in Utrecht. In het zonnetje stonden in totaal bijna 70 teams van 7 lopers aan de start van deze estafette-marathon. Ook SOC was goed vertegenwoordigd met 2 teams. Runnersworld Utrecht won in een tijd van 2.32.22. Wij deden er een uur langer, we waren goede middenmotors, maar hadden wel meer fun onderweg ๐Ÿ™‚ Volgend jaar doen we weer mee, en dan willen we eindelijk de voor ons magische grens van 3.30 doorbreken!
mini-img_7916mini-pa295644mini-pa295647mini-pa295674_bewerkt

66. Finale Plank Challenge

img_7602
Afgelopen woensdag 19 oktober was de grote finale van de plank challenge. In 30 dagen tijd zijn velen van ons aan het planken geslagen, beginnend van 20 seconden tot uiteindelijk 5 minuten. Het was kreunen, steunen, trillen, maar vooral doorzetten. Op naar de volgende challenge.
img_7328img_7537
img_7640img_7659img_7857

65. SOC-en-zopie in herstelweek

mini-20161017_img_7853-kopie
Deze week is het weer herstelweek, waarin de trainingen traditioneel worden afgesloten met SOC-en-zopie bij Body Business. De vele maandag-avondlopers wisten in de herfstvakantie wel raad met onder andere het zelf gebakken bananenbrood.

64. Landgoed Twente duo-marathon / Amsterdam halve marathon

2016-10-16-photo-00003454
In dit weekend ook weer halve marathons. Zaterdag 15 oktober was Carmen actief in de Landgoed Twente duo-marathon. Samen met een vriendin combineerden ze lopen en fietsen terwijl ze onderweg mochten genieten van streek-lekkernijen.
Een dag later stonden Sander en Roy aan de start in de halve marathon van Amsterdam. In de hoofdstad liepen zo onder mooie omstandigheden naar prachtige tijden, Roy zelfs 1.35.
20161016_amsterdam_halve_roy_sander

63. Maliebaanloop in de zon

mini-img_7803
Twee weken gelden bij de Singelloop was het nog koud en nat, maar zondagmiddag 16 oktober was het weer lekker warm en zonnig. In Utrecht rondom de Maliebaan en door het Wilheminapark was het goed vertoeven, zowel voor de SOC-lopers als de aanhang. Op de 6 km en 10 km werden mooie tijden gelopen.
img_7819

62. SOC loopt (halve) marathon Eindhoven

mini-img_7737
Vandaag, zondag 9 oktober, was het de beurt aan Esther en Peter voor hun 42 km. In Eindhoven waren de omstandigheden ideaal. Esther vertrok snel, maar zag Peter na ruim 30 km toch voorkomen, en die ging voor een negatieve split (eerste helft in 2.04, tweede helft in 2.03). Esther liep de laatste 2 km wel weer sneller dan hem, en finishte in haar debuut-marathon net onder de 4.15. Super-tijden, beiden gefeliciteerd!
SOC was ook nog op de halve marathon actief. Met zijn vijf-en samen uit samen thuis ๐Ÿ™‚
img_7750img_7747img_7752img_7756img_7758img_7761

61. Helling op en af tijdens krachtweek

mini-img_7709
Deze week waren een aantal SOC-trainingen in het kader van de krachtweek. Naast de krachtoefeningen op de Iron Qube waren tijdens het lopen diverse series heuveltrainingen ingebouwd. De helling bij Telstar blijft daarbij een mooie plek om aandacht te besteden aan de techniek bij zowel het stijgen als dalen. Het was intensief en pittig, maar de meesten vonden het gelukkig wel leuk en nuttig. Op naar de week van de uithouding!

Willen is kunnen, ga de uitdaging aan!

MELD JE NU AAN