Om Houtense hardlopers en wandelaars de afgelopen weken op een sportieve manier te vermaken organiseerde Soesenzo Outdoor Challenge afgelopen weken voor de 2e keer een marathon-meerdaagse.
De uitdaging was om tussen 9 en 22 december 10 rondjes van 4,2 km te wandelen of hard te lopen. Maar liefst 75 deelnemers hadden zich aangemeld voor dit evenement, waarvan bijna 30 niet-leden en een tiental wandelaars, met veel positieve reacties: “Heerlijk om mee te doen, in plaats van ’s avonds op de bank zitten”. “Je mag helaas niet samen lopen vanwege Corona, maar je kan je loopmaatjes onderweg wel groeten”.
Helaas 5 uitvallers, maar 70 haalden de finish. Bijzondere prestaties voor Irma (10 rondjes hardlopen op één dag) en Gerry (naast hardlopend ook 10 rondjes wandelend op één dag). Ook 4 jeugdige lopers van 13 jaar liepen, verspreid over 10 dagen, de complete afstand, begeleid door een sportieve vader of moeder.
Meedoen was belangrijker dan winnen, maar uiteraard ontstaat tijdens zo’n event een onderlinge competitie wie de snelste is. Via een app-groep daagden ze elkaar uit, stuurden ze elkaar korte berichtjes en foto’s, en konden rondetijden worden door gegeven. Winnaar van de marathon-meerdaagse werd Eric in 2.54.52. Anne en Robin maakten het podium compleet. Hans, winnaar van de 1e editie, deed het dit keer iets rustiger aan, maar liep op de laatste dag nog wel even het snelste van de ruim 700 rondjes, in 16.49.
Op de finale-avond was er een Corona-proof doorlopend buffet, waarbij iedereen zijn/haar welverdiende medaille kon ophalen en nog warme chocolademelk en/of Glühwein kon drinken.
Vanwege het succes is nu al besloten om volgend jaar, na een voorjaars- en wintereditie, rondom de langste dag van het jaar (21 juni 2022) een derde, zomereditie van de SOC-marathon-meerdaagse te organiseren.